dijous, de setembre 08, 2011

És la guerra!

. dijous, de setembre 08, 2011

¿Desembarcarà finalment Amazon el dia 15 de setembre? ¿Serà el llibre una part rellevant del seu negoci? ¿Estem preparats per competir amb l’eficiència demostrada de l’hipermercat nord-americà? ¿Servirà perquè molts consumidors deixin de desconfiar del pagament amb targeta de crèdit a internet? ¿Serà decisiu per modificar el mapa de llibreries de Catalunya? ¿A qui perjudicarà més —si és que perjudica prou—, als altres hipermercats o a les llibreries independents? ¿Estimularà, si és un èxit, la simplificació de la selva de la distribució?

¿La implantació, a més a més, de Kobo, Apple, Google Books i d’altres, servirà perquè la gent ompli els seus dispositius electrònics de lectura pagant els llibres? ¿Aconseguiran que augmenti el nombre de lectors de llibres electrònics o es repartiran les engrunes d’un mercat minúscul? ¿Vindran amb un exèrcit d’advocats i d’informàtics per tancar les webs amb llibres gratis o muntaran un lobby per endurir la legislació? ¿Augmentarà finalment l’oferta de llibres electrònics? ¿Baixaran els preus? ¿Oferirà tothom més o menys els mateixos títols o hi haurà contractes d’exclusivitat? ¿Assistirem a una guerra publicitària i de posicionament entre gegants?

¿Comprar llibres es posarà de moda?

6 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Menys l'última cosa, tot és possible!

el llibreter ha dit...

Massa llibreries virtuals: o creix el mercat i la cosa llibresca es posa de moda o tot plegat resultarà força complicat.

Salutacions cordials.

sfer ha dit...

Ai, si algú sapigués les respostes... Jo encara pateixo per la compra de The Book Depository. Veurem què passa...

El veí de dalt ha dit...

Collons! Tantes preguntes m'aclaparen! Mentre pugui seguir llegint en pau, ja en tinc prou... ;-)

el llibreter ha dit...

Sí, Sfer, és una guerra entre gegants que han vingut a la conquesta d'Europa. Tampoc no m'importaria veure, ni que sigui uns minutets, el futur.

Hi estic totalment d'acord: tant se val com evolucioni tot plegat, la cosa més important sempre serà llegir bons llibres.

Salutacions cordials.

El llegidor pecador ha dit...

I el rumor que diu que Amazon i altres peixos grossos pressionaran el PP -un cop guanyi al novembre- per tal que derogui la llei del preu fix?
Tant parlar de la batalla del llibre digital i a veure si ens caurà al damunt la bomba atòmica.