diumenge, de juny 01, 2008

Blood on Paper

. diumenge, de juny 01, 2008

Encara que hi predominin els llibres d’artista, em sembla que seria millor definir Visualkultur.cat com una exposició sobre l’art de l’edició, perquè inclou també revistes, catàlegs i llibres de distribució convencional. En canvi, l’exposició Blood on Paper, que podreu visitar al Victoria and Albert Museum si teniu la sort d’anar a Londres abans del 29 juny, tot i que també hi predomina el llibre d’artista, apareix definida al subtítol com «The Art of the Book». Hi ha llibres il·lustrats per artistes, com Jane Eyre de Charlotte Brontë per Paula Rego:


llibres d’artista com Cop de poma de Joan Miró, Antoni Tàpies, Josep Maria Mestres i Quadreny i Moisès Villèlia —l’única obra que també s’exhibeix a Visualkultur.cat—,


i obres d’art amb el llibre com a pretext, en el cas de la profunda Wound d’Anish Kapoor:


M’he hagut d’acontentar amb el catàleg de Blood on Paper, que no és un llibre: és una capsa que conté tríptics amb fotografies de les obres exposades. De fet, estic pensat que podria encarregar un parell de marcs de la mida d’un d’aquests tríptics i penjar-ne ara l’un ara l’altre, segons les fluctuacions estètiques ambientals. Com les dues pàgines facsímils que em van regalar de la Bíblia de Sant Lluís, perquè la relació entre l’art i el llibre ve de lluny.



8 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

Hola, Llibreter. Ja he visitat una miqueta aquesta exposició de què ens parles, i m'ha agradat molt.

Salutacions cordials.

el llibreter ha dit...

A veure si tenim sort i alguna institució la lloga perquè la puguem veure a Catalunya.

Salutacions cordials ;-)

Roser Caño Valls ha dit...

A veure a veure. Sembla que hi ha iniciatives culturals bones que queden al tinter.

Salutacions cordials ;)

Anònim ha dit...

Hola Llibreter! Perdona que escrigui aquí, però no aconsegueixo contactar-te per cap altra via. Només voliem informar-vos que acabem d'iniciar un blogoprojecte que es dedicarà a la crítica de la crítica, és a dir, a obrir un espai o no es parli de literatura, sinó de la manera com es comenta, es pensa i es critica aquesta literatura. Us escrivim per si us interessa donar-hi un cop d'ull. L'adreça web és la següent: criticadelacritica@wordpress.com.

Gràcies per la vostra atenció!
I felicitats pel blog!

Critica de la Crítica.

el llibreter ha dit...

Vaja! Hauré de fer més grossa l'ensaïmada del correu electrònic que es pot veure —poc, segons sembla— a columna de l'esquerra.

Ja us havia "detectat" i veig que Crítica de la crítica comença amb empenta, tot i que potser de moment el nom hauria de ser més aviat «Crítica dEl crític» ;-)

L'apunt que més m'ha agradat, de moment, és sobre la distinció crítica impressionista i crítica d'impressions.

En qualsevol cas, enhorabona i benvinguts a la blogocosa!

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Hola Llibreter!

Gràcies per la teva benvinguda! (el teu beneplàcit té alguna cosa del toc d'espasa a l'espatlla de quan es nomena un cavaller).
Celebrem que t'hagi agradat l'apunt sobre la crítica impressionista; esperem remuntar el corrent de les diverses escoles crítiques per veure què hi ha de vigent en cadascuna d'elles.

Tens raó amb això del "crític" :-). Esperem (de moment, tot són esperances) que aviat poguem parlar de "crítics", i que siguin molts els que desfilin pel nostre cau humil.

Salutacions cordials!
CDC

SU ha dit...

Si no m'equivoco, l'editora d'aquesta meravella que és "Wound" d’Anish Kapoor és la doctora Ochoa, dona de Sir Norman Foster.

Quina enveja poder treballar amb obres d'art que són llibres i llibres que són obres d'art!!!

Un plaer llegir-te, Llibreter, i confio que podré anar a veure l'exposició Visualkultur.cat, perquè la de Londres segur que no!

Salut i llibres!

SU, meitat

ea! ha dit...

em recorda l'Uncovered pel troquelat que se'enfonsa fent del llibre un penya-segat


de nou llegit, un plaer