dissabte, de febrer 02, 2008

Tres anys!

. dissabte, de febrer 02, 2008

Compro cada mes la revista Quimera des de fa una pila d’anys. Per a mi, sempre ha estat una publicació de referència, una de les millors revistes sobre literatura en espanyol. Per això he sentit una alegria immensa per l’article que Jesús Casals dedica a aquest blog, dins del número de febrer. La secció «Bitácoras: Apuntes sobre la blogosfera» va ser una de les sorpreses que va anar introduint la revista arran del canvi de direcció, quan Fernando Valls va donar pas a Jordi Carrión, Jaime Rodríguez Z. i Juan Trejo. Com diu Jordi Carrión al «Balance del primer año» publicat al número 286 de setembre de 2007, la nova etapa ha estat més atenta a la literatura nord-americana —“la más potente y arriesgada de las literaturas contemporáneas”— i a la literatura d’América Llatina, especialment l’argentina. La revista Quimera, en resum:


quiere tender links sólidos con las escrituras emergentes y con los lenguajes propios de nuestra pos-posmodernidad. Sin olvidar que la red actual se cimenta en un hipertexto secular, en cuyos nudos se ubican lo que llamamos clásicos.


Els atzars han volgut que sigui ara quan es comenci a distribuir el nou número de la revista cultura21.cat, la versió en paper del portal digital. Una cosa que ha canviat molt els darrers anys és l’interès pels llibreters als mitjans de comunicació i prova d’això és que en aquest número, que conté un dossier sobre la Fira del Llibre de Frankfurt, hi ha un article d’Imma Bellafont, presidenta del Gremi de Llibreters, una entrevista a Miquel Àngel Oliva on es parla del conflicte entre Abacus i el Gremi, un reportatge sobre la llibreria Ona i un article meu titulat «Distribució i bibliodiversitat», del qual ja vaig avançar un fragment al novembre. Com que el vaig lliurar fa gairebé tres mesos, quan les dades sobre les noves distribuïdores que havien de sorgir arran de la divisió d’Enlace no eren gaire precises, l’article conté un error que miraré d’apedaçar pròximament al blog.


L’epíleg a Soldados de cerca de un tal Salamina, la pàgina de Jesús Casals a la revista Quimera i l’article a la revista cultura21.cat són tres guspires gairebé imperceptibles, però el fet que coincideixin amb el tercer aniversari d’aquest blog em sembla un magnífic regal. Perquè si cal subratllar alguna cosa d’aquests darrers tres anys és, sens dubte, l’enorme creixement de la blogosfera. I la major contribució dels blogs que parlen de llibres, tant se val si és el tema principal o solament ocasional, és que ofereixen reflexions que no es trobaven als mitjans de comunicació tradicionals. Em refereixo a les experiències de lectura, a la relació personal dels lectors amb llibres i autors, una aproximació al món del llibre ben diferent de les ressenyes i crítiques convencionals.

17 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

Felicitats per aquests tres anys! Les lectures compartides entre diversos lectors sempre enriqueixen molt.

el llibreter ha dit...

Gràcies, Arlequí. La veritat és que fa goig navegar pels blogs dels lectors que expliquen perquè els agrada o no un llibre, perquè l'han triat, com l'han llegit...

Anònim ha dit...

I tant, Llibreter, felicitats ben merescudes i que segueixis molt anys més compartint amb nosaltres les teves reflexions, pensades, estudis, lectures, imprecacions, advertències i recomanacions. Una abraçada!



í.

Anònim ha dit...

Felicitats, benvolgut Llibreter... la blogosfera s'ha enriquit gratament amb la seva aportació tan fidel i interessant. Des de les terres de l'Ebre, una abraçada amb 3 espelmes.
Felicitats i ànims per 3 anys més i més i més...
El Kani del Charlestón.

el llibreter ha dit...

Moltes gràcies! Ep! ...amb les galtes enceses d'un roig gens virtual.

subal ha dit...

Llarga vida, senyor Llibreter, llarga vida!

Una abraçada!

Anònim ha dit...

per molts anys, llibreter!

fgd gfg f ha dit...

felicitats pel blog :)

SU ha dit...

Per molts anys, Llibreter!

Felicitats molt sinceres i entusiastes per aquests tres anys!

I endavant!

El tàndem de Llegeixes o què?!

el llibreter ha dit...

Benvinguts a aquesta petita festa virtual! Espero que la teca sigui del vostre gust.

Gràcies!

Anònim ha dit...

Doncs m'apunto jo també, que mai comento: felicitats!

Anònim ha dit...

de fa dos dies per molts anys!

el llibreter ha dit...

La teca virtual no caduca. Gràcies per la visita.

Tirant al cap ha dit...

Benvolgut Llibreter, amic virtual de tots els qui seguim amb interés els teus apunts: moltes felicitats!!!

el llibreter ha dit...

Gràcies, Joan Carles. Benvingut a aquesta petita festa d'aniversari.

Biel Barnils Carrera ha dit...

Feliç aniversari! Destapo una ampolla de cava, Torelló Brut Nature us va bé? Salut!

el llibreter ha dit...

Perfecte, Biel! Gràcies per prolongar la celebració.