diumenge, d’abril 13, 2008

Desconnectar

. diumenge, d’abril 13, 2008

I no és tan sols el programa de gestió de la llibreria, també consultar la disponibilitat de llibres o la situació de les comandes a través de les bases de dades dels proveïdors o d'agències especialitzades. O també informació als cercadors bibliogràfics, als webs de les editorials, als blogs, les revistes i diaris digitals, altres llibreries, etc. per saber si determinats llibres s’adiuen a una bibliografia que ens han encarregat, si és exactament el títol que el client demana o si existeix alguna edició alternativa a l’edició que s’ha exhaurit. A banda de consultar el correu o les llistes de notícies, i obrir els enllaços que ens suggereixen, per consultar el següent servei de novetats i reedicions o per llegir alguna notícia o entrevista a un autor o sobre la mateixa editorial.

I a casa, consultar més comptes de correu electrònic, llegir blogs i altres pàgines webs, que d’enllaç a enllaç em sorprenen amb llocs nous, paraules virtuals que susciten gestos d’admiració, somriure, interès, perplexitat, alegria... De vegades, deixar algun comentari o mirar de respondre els que m’hagin pogut deixar al blog. L’atenció dedicada a escodrinyar el text, però també a les relacions amb altres textos latents que podrien emergir o no, sovint pendents de la intuïció, la confiança, la conversa.

Desconnectar. Triar un llibre. Contenir-ne a les mans el límit exacte. Eixamplar amb el pensament el text. Seure a la butaca. Llegir.

4 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

Hola. Suposo que el secret és saber trobar l'equilibri entre connectar i desconnectar.

Salutacions cordials.

el llibreter ha dit...

Doncs sí, Arlequí: no renunciar a res.

Salutacions cordials.

Roser Caño Valls ha dit...

I és precisament una tasca difícil, perquè paradoxalment no es pot tenir tot.

Salutacions cordials
i bon Sant Jordi 2008

L'Espolsada llibres ha dit...

O trobar un bon llibre per desconnectar i que alhora et mantingui connectat del tot.