divendres, de setembre 09, 2005

Premi Lletra. Gràcies

. divendres, de setembre 09, 2005

És veritat. Si escric això des de l’ordinador d’un hotel a Girona, és veritat. El jurat del Premi Lletra, format per Cristina Aparicio, Josep Maria Fonalleras, Oriol Izquierdo, Vicent Partal i Jaume Subirana, després de destacar Viu la poesia, el Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics i la Pagina de Màrius Serra

Finalment acorda concedir el premi Lletra 2005 a EL LLIBRETER, un blog que destaca per la qualitat dels seus comentaris sobre llibres i literatura. El jurat també reconeix, a través seu, el fenomen dels blogs, que durant aquest any ha dinamitzat de forma positiva la informació i l’opinió literària a la xarxa.


Agraeixo a Ester, d’ Espais tacats, l’esforç d’acompanyar-me durant tot el dia i els nervis a l’hora de llegir això en el meu nom a l’acte de lliurament de premis:


Són moltes les coses que he d’agrair als membres del jurat del premi Lletra. No m’hi estendré i n’esmentaré tan sols dues.

En primer lloc, la valentia de premiar un suport de la paraula que és barreja de gèneres i d’intencions però que encara és promesa. Hi ha els mestres de la blogosfera que ens han obert el camí. Hi ha les fites indiscutibles que ens encoratgen per escriure. La incidència dels blocs, però, encara és molt reduïda. És per això que vull destacar el risc de premiar un bloc: espero que sigui rebut com un reconeixement de la capacitat de la paraula d’aprofitar les noves tecnologies.

En segon lloc, agraeixo el reconeixement al meu joc escrit, al combat d’amor amb els llibres que intento oferir almenys dos cops per setmana.

Aprofito l’ocasió per agrair també l’alegria que em transmeten els navegants que llegeixen, comenten i enllacen el meu bloc.

Moltes gràcies.


El plaer de tornar a Girona. El privilegi de compartir taula i conversa amb Ricard Torrents, guanyador del premi Carles Rahola d’assaig. La sorpresa de visitar la Llibreria Geli, al carrer de l’Argenteria 18: uns grans llibreters amb una llibreria per perdre-s’hi, o de saludar Guillem Terribas, de la Llibreria 22, que també col·leccionaré quan torni. Gaudir de l’amabilitat de Mireia Vidal-Conte, guanyadora del premi Miquel de Palol de poesia i de l’hospitalitat d’Anna Pagans, alcaldessa de Girona, que ens ha portat a l’hotel en el seu cotxe. Admirar la comprensió i el tracte dels organitzadors, especialment de Nuri Tubert. Conèixer Jaume Subirana. Les paraules de Teresa Fèrriz.

I moltes coses més.

Sóc feliç. Gràcies a tothom.

30 comentaris:

miquel ha dit...

Moltes felicitats per un premi realment merescut, llibreter. Ja saps que a mi no em suposa cap sorpresa (http://provisionals.blogspot.com/2005_06_20_provisionals_archive.html) però sí una certa decepció: hauries estat fantàstic de llibreter emmascarat.
Que et pugi llegir per molts anys.

Júlia ha dit...

Felicitats!!!
Un precedent important per al món dels blogs,

Buk ha dit...

Moltes felicitats, Llibretrer!
Es un premi ben merescut. Per a mi, aquest blog va ser tot un descubriment. Enhorabona.

Salutacions
Buk

Anònim ha dit...

(Premi) El més important és la fidelitat dels lectors que no pas un premi; el reconeixement és una cosa provisional; no te deixis endur les per onades de tempesta reveginada.

subal ha dit...

Alegria infinita-alegria infinita-alegria infinita-alegria infinita.

moltes felicitats.

Anònim ha dit...

Felicitats, Llibreter, pel premi i per la feina ben feta.

Anònim ha dit...

Congratulations, LLib¡ Ya tus compañeros de la librería, o como diría Candel, els altres llibreters, te estamos preparando un recibimiento como te mereces.
sigue así, chaval, aún tienes que dar muchas satisfacciones a los lectores de pantallas, que a los de papel ya se las das con tu singular savoir faire, elegancia y distinción.

EQMEVD ha dit...

Moltes felicitats...
Jo també aposto per la recollida del premi en format de "llibreter emmascarat" jeje.
Un altre cop serà

tina vallès ha dit...

Una bona notícia! L'enhorabona.

gemma ha dit...

Moltes felicitats!

gemma ha dit...

Això, que deia: felicitats! pel premi i per la feina!

(Lola, la del cançoner)

ea! ha dit...

encara acabaré sent la teva agent, bledejant, bledejant i premis anar acaparant, hahaha

moltes felicitats i fins ben aviat

Anònim ha dit...

Alegria doble, Llibreter, per la Barbal, amiga des de les lluites a universitat Central de Barcelona finals dels seixanta del segle passat i ara mateix col·lega a la junta del Pen Català, i per tu, conegut, primer en la lletra bona (perquè encara que et veia a la Llibreria, no sabia que eres tu), i després en la desvirtualització carnal, humanal, dins una nit de poesia dura i amiga.

Tot premi, i especialment, Lletra, amb un jurat de cine, és un estímul d'alta tensió!

Quin gust passejar per l'estimada Girona amb poetes, jurats, bloquers, batlessa, et tutti quanti com en una bona i inexistent novel·la històrica d'ara mateix!

Bloquer Llibreter, actualitza't més sovint. Dos pics a la setmana és massa ordenat. No és un imperatiu, encara que en la llengua ho sembli. És un desig!

PER MOLTS D'ANYS I BONS, BON AL·LOT!

Una estreta de lletra
BMA

Anònim ha dit...

Enhorabona, llibreter!
Això és una bona notícia; aquest jurat té criteri!
Salut i felicitats!

Juan Pedro Quiñonero ha dit...

Pues oye,que una alegría,compruebo que compartida.
Es cierto, que Llibreter es un lector fino, agudo, atento, respetuoso, generoso, y un largo etcétera.
Siendo yo un pesimista irremediable (".. el progreso es el eterno retorno de la catástrofe..." WB dixit) que alguien se preocupe por los libros, que lo escriba y que alguien premie esa actitud cordial, generosa, sabia y tantas cosas más ya es más que de agradecer.

Avanti!!!!

JPQ

Anònim ha dit...

(Floreta) Qui és premiat té premi.

Anònim ha dit...

Cada cop em convenço més que el veredicte va ser l'encertat!
I ja ho saps: malauradament els premis tenen un part negativa. Et fan posar el llistó més amunt.
Salut i a la salut de Lletra, també!

el llibreter ha dit...

Durant el dia he anat mirant el bloc i he llegit moltes vegades els comentaris; m’he buscat a Technorati i com que no tinc comptadors —perquè em conec i els controlaria cada cinc minuts— he mirat les visites del perfil d’usuari: més de 300 en vint-i-quatre hores. Si fins ahir tenia unes 1700, des de febrer...

Al matí he mirat els diaris i em sento profundament frustrat perquè La Razón no m’ha esmentat. De fet, ni tan sols no han esmentat els premis de la Fundació Prudenci Bertrana. El Vidal-Quadras els sembla més interessant que Maria Barbal o Ricard Torrents, que només han dedicat algunes dècades de la seva vida a la lletra.

Una gran sorpresa ha estat el correu que Santi Ruiz ha enviat a totes les llibreries del Gremi de Llibreters, i també un altre que ha enviat poc després.

Si l’elogi desmesurat de l’Eva Piquer em va fer avançar les vacances blogueres una setmana... Bé, tinc algunes idees per dilluns. A veure si sóc capaç d’aprofitar-les.

Sensacional la rebuda dels companys; déu n'ho do els malabarismes que van fer per substituir-me dijous i que pogués tenir un dijous de festa.

Us agraeixo molt els comentaris. Encara que ara no sé com ho faré per dormir i levitar alhora.

Anònim ha dit...

Gràcies a tu pels teus meravellosos nervis i per compartir l'espai. Mireia Vidal-Conte.

Ferran Moreno ha dit...

Moltes felicitats, Llibreter!

Anònim ha dit...

Doncs. Molt bé. Això fa confiar (una mica) en els premis. Felicitacions i "encara és poc el premi". De ros és el blog més preciós (malgrat tants i tants egos que s'ho voldrien per ells).
Però... Això vol dir que els que hi eren, i els que miren la tele i han vist la foto als diaris t'han pogut reconèixer? Això ha estat a canvi de perdre l'anonimat?
Ai, ai, ai ...!

Anònim ha dit...

"de tros"

el llibreter ha dit...

A Girona, només em va reconèixer una persona: un altre llibreter, de la Geli. No he sortit a cap foto ni a la tele. Em sento com un teletubbie: són famosos —bé, jo més aviat conegudet— però ningú no els reconeix pel carrer.

Hi ha milions de blocs anònims: no és important.

He pensat seriosament a tenyir-me els cabells, sort que rectifiques, qwert.

Gràcies.

Anònim ha dit...

Feina feta té bon aire... Idò, ara no et vulguis superar, segueix pels carreranys de l'anonimat i tindràs l'aspra satisfacció dels treballs i dels dies: que el temps sobrer sigui teu i no només dels altres...

Albert ha dit...

Amb la més sana de les enveges, rep la meva més cordial felicitació i el més ple desig de què no afluixis, vull dir que, com es deia abans que Santa Llúcia et conservi la vista per molt temps.

quim roig ha dit...

Tot i que tard, m'afegeixo a les felicitacions. Llegir-te, Llibreter, és un bon premi per a nosaltres. I llegir-te per molts anys, un premi extraordinari.

Anònim ha dit...

felicito al jurat que ha donat al premi perquè m'ha permès descobrir aquest bloc. Així mateix vull fer propanda d'un fòrum on es resolen dubtes de català. S'hi accedeix a través del web www.periodisme.org

salut i ànims amb la feina ben feta

Anònim ha dit...

Benvolgut: Em vaig assabentar al la Trobada de Poetes de Girona i em va fer molta il·lusió. Crec que a més de haver estat un premi merescut ens obliga a tots a posar-nos les piles i a continuar intentant que aquest fenómen dels blocs no sigui només la moda d'un dia. Tenim a les mans una eina que paga la pena. L'hem d'aprofitar com cal. Però ara gaudeix i passa-ho bé.
El teu lector.

Jaqme ha dit...

Enhorabona Llibreter!
I és que el teu és un bloc tan imprescindible i tan adictiu com l'olor dels llibres.
Et llegesc des de la distància.

Anònim ha dit...

felicitats!