dissabte, de juny 07, 2008

Dolça tortura

. dissabte, de juny 07, 2008

Al matí, sovint, però, durant el procés d’obrir caixes, classificar els llibres per seccions i separar les comandes mentre penso en les coses que cal fer tot seguit, entre introduir els albarans, trobar un lloc per a les novetats, recordar les trucades i emails més urgents i atendre els lectors més matiners, etc., apareix un llibre que atura el temps. Cada dia arriben títols nous i de fons que provoquen llegiguera i que sé que mai no llegiré, o que criden l’atenció simplement perquè estan molt ben editats, una mena de dolça tortura; i entre tots aquests és molt difícil que la portada d’El sueño de Pablo provoqui indiferència: un nen que dorm amb la finestra oberta mentre peixos amb rostre humà solquen el cel com si fossin zepelins. Un nen que té dos objectius a la vida: veure el mar i aprendre a llegir per explicar-se a ell mateix el contes escrits i explicar-los a l’avi, que tampoc no sap llegir però que sap molts contes.


Les il·lustracions de Pablo Auladell són d’una rara bellesa, com si les hagués pres directament dels somnis del protagonista. Després de fullejar-lo i de contemplar alguna pàgina, em reservo un exemplar per gaudir-ne més tard, a casa, lentament assegut a la butaca, amb el plaer addicional que, els àlbums il·lustrats, sí puc llegir-los amb música.



Si bé El sueño de Pablo és un descobriment excepcional, no és estrany que un àlbum infantil interrompi la rutina dels matins. De la mateixa manera com alguns blogs interrompen la ruta per la Xarxa: és el cas de Dibuixa’m un conte, un blog imprescindible ple de troballes fascinants, i de complicitats com Květa Pacovská.

10 comentaris:

L'Espolsada llibres ha dit...

Doncs a mi aquesta setmana m'ha passat amb el Búfalo y el pájaro, de l'editorial Proteus. Molt bonic. M'ha agradat el blog de Dibuixa'm un conte.

el llibreter ha dit...

Aquest de l'editorial Proteus no el conec, demà el buscaré sens falta. I és que aquesta mena d'alegries a l'hora d'obrir les caixes és un plaer impagable.

Salutacions cordials.

Roser Caño Valls ha dit...

Aquest llibre de què parles sembla un bon llibre per a adolescents també. Tant com costa de trobar un llibre que captivi els més joves i s'enganxin a la lectura. I per cert, aquesta pàgina de contes il·lustrats és molt original.

Salutacions cordials.

el llibreter ha dit...

Jo diria que és per a totes les edats, Arlequí. Hi ha molts adults que els agrada la il·lustració, i als àlbums per a nens hi ha artistes extraordinaris.

N'hi ha un de l'Oliver Jeffers que és molt divertit i va sobre els perills d'endrapar massa llibres: El increíble niño comelibros. Potser els agradarà.

Salutacions cordials.

lespiell ha dit...

M'ha agradat molt el blog de "Dibuixa'm un conte". Un dels meus contes il·lustrats preferits és "La princesa i el pèsol" d'Anaya. Les il·lustracions d'Elena Odriozola transmeten la delicadesa de la història meravellosa. Salut(acions).

Roser Caño Valls ha dit...

Hola Llibreter. Moltes gràcies per les suggerències. Quan pugui llegiré aquests llibres que recomanes.

Salutacions cordials ;)

Anna ha dit...

bon descobriment, el dibuixa'm un conte.

I per cert... et sorprèn que el tipus de dibuix que il·lustra el teu post no m'acabi de fer el pes? ;)

L'Espolsada llibres ha dit...

Què seria de la feina d'obrir caixes sinó ens trobéssim aquest tipus de grates sorpreses? Clar que aquests dies amb la vaga de transport potser trobarem a faltar l'obrir caixes...

el llibreter ha dit...

De vegades passa això, burg, que vas de blog en blog sense saber com, trobes sorpreses com Dibuixa’m un conte.

Arlequí: ja em diràs si t’agrada el d’Oliver Jeffers! Té l’avantatge que te’l pots llegir sencer a la llibreria. No crec que sigui difícil trobar-lo.

Doncs no em parlem més, Anna: som incompatibles, perquè a mi em sembla simplement meravellós: tendresa, misteri, subtilitat... He vist uns protectors per als genolls, de color lila amb rodones fúcsia, molt còmodes per a escriure sobre llibres ;-)

És un moment que mai no és rutinari. Obres la caixa de qualsevol distribuïdor i ja saps menys o menys que t’hi pots trobar, però és inevitable aturar-se un moment en un llibre o un altre.

Salutacions cordials.

sfer ha dit...

Per mi, aquest "Dibuixa'm un conte" també ha estat tot un descobriment. Gràcies :-)