dissabte, de maig 31, 2008

Visualkultur.cat

. dissabte, de maig 31, 2008

M’he assabentat a través d’El futuro del libro de José Antonio Millán que del 12 de juny al 14 de setembre ja es podrà visitar l’exposició Visualkultur.cat al FAD. Vaig tenir l’oportunitat de veure-la a Frankfurt i celebro que arribi a Barcelona. Els comissaris, Vicenç Altaió i Daniel Giralt-Miracle, han aplegat una generosa antologia de llibres d’artista elaborats a casa nostra. Dels llibres més convencionals, com el text d’un escriptor com Joan Brossa il·lustrat per un artista com Antoni Tàpies i que ha estat imprès sobre paper d’elaboració artesanal, als que experimenten amb la forma —desplegables i pop-ups— o el material —fusta i vidre— o la disposició del text o etc. i d’aquesta manera aconsegueixen crear fascinació i estranyesa amb l’atenció del llibre com a objecte, sense menystenir-lo com a transmissor de paraules o d'idees.


L’encert de la mostra és que no es limita tan sols al llibre d’artista: s’hi inclouen també algunes fites del disseny editorial català a càrrec d’editorials amb una trajectòria exemplar com Actar, Edicions de l’Eixample o Gustavo Gili entre d’altres, a més a més de revistes mítiques com Cave Canis, Dau al set, Èczema, etc.

La revista Cave canis tal com s'exposa a Visualkultur.cat


L'exposició —el catàleg de la qual ha estat publicat precisament per Actar— ha guanyat el premi de l'ACCA, Associació Catalana de Crítics d'Art, i a més a més compta amb un correlat virtual magnífic.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr llibreter vosté té EL JARDIN DORADO (ed Lumen) a la libreria? He anat a la meva llibreria habitual de Tarragons i, tot i que si no vaig errat és una novetat, m'han dit que a la distribuïdoa no el tenen i que Lumen és molt i molt lenta. Merci per la cosnuslta

Roser Caño Valls ha dit...

Hola, Llibreter. Moltes gràcies per aquest apunt informatiu sobre l'exposició Visualkultur.cat.

Salutacions cordials.

el llibreter ha dit...

És que Random House Mondadori, Artur, utilitza el sistema de prevenda: ens informa de les novetats amb tres mesos o més d'antelació i ajusta el tiratge de cada títol segons la previsió de comandes; de manera que sovint distribueixen tota l'edició d'una novetat i, si no l'hem demanada a temps, pot ser que calgui esperar a les devolucions dels exemplars no venuts per tal de rebre algun exemplar. És cert, a més a més, que són molt lents en la reposició de llibre de fons. En qualsevol cas, no crec que et resulti gaire difícil trobar-lo en altres llibreries.

Les gràcies, com sempre, Roser, als qui han participat en l'organització de l'exposició, que ho han fet molt i molt bé.

Salutacions cordials.