dilluns, de març 03, 2008

Anatomia de l'Anatomia

. dilluns, de març 03, 2008


Moderar el debat virtual de l’Anatomia 05/06 va ser una ocasió excel·lent per posar a prova el meu escepticisme. D’una banda em sembla necessari fer aquesta mena d’anàlisi a moltes veus perquè permet contrastar posicions, matisos i oposicions sovint molt rellevants; d’una altra banda, però, sembla que la manca de perspectiva temporal fa que molts dels temes tractats puguin aplicar-se a qualsevol any. Potser per això, per l’escepticisme, m’han convidat enguany a mantenir el blog d’una Anatomia 2008 que vol recapitular i mirar enrere, fer balanç de les edicions anteriors i profecia sobre com hauria de ser en el futur.

S’han elaborat uns resums en vídeo per recordar les aportacions més destacades. Mentrestant acaben d’enllestir els detalls perquè demà comenci l’anatomia de l’Anatomia que culminarà amb la sessió d'enguany, també l'amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina, us deixo amb Sam Abrams, Joan Carles Girbés,Vicenç Villatoro, Josep Maria Benet i Jornet, Rosa Viñallonga i Anna Soler-Pont:


12 comentaris:

Anònim ha dit...

Abrams + Villatoro = rabins jueus

Anònim ha dit...

Fantàstic! Segur que serà per sucar-hi pa. Llàstima, però, que t'hagin fet el blog amb la versió espanyola del wordpress, potser ens farà —castissos com som— una mica de mandra «escribir un comentario»... Qui l'ha pagat, el blog, la universitat «oberta», la institució de les «lletres catalanes»? En aquest país, costa tant fer les coses ben fetes; fer servir, per exemple, la versió catalana d'un programa lliure i gratuït...

el llibreter ha dit...

Tens raó, Markus. Ja els havia avisat d'aquest "detallet". Si l'hagués fet jo, hauria utilitzat blogger. Moltes gràcies per l'enllaç.

Salutacions cordials.

el llibreter ha dit...

AL final ha estat més fàcil que no em pensava. Solucionat.

Tirant al cap ha dit...

Llibreter, m'alegra que es pose en marxa aquesta nova edició de l'Anatomia. La veritat és que pensava que enguany no es convocaria, i això no seria una bona "profecia"...

Toni Ros ha dit...

Parlareu de la Literatura 2.0 o us mantindreu amb els esquemes obsolets i periclitats del segle passat???

el llibreter ha dit...

Gràcies Joan Carles. De fet, la sessió d'enguany és sobre la pròpia Anatomia, fins a quin punt el sistema de balanços i profecies ajuda a fixar la foto d'un any literari. Així que no diguem blat...

Per això, Toni, tal com et responc al blog, farem balanç de la literatura dels darrers cinc anys, i profecia sobre com hauria de ser una Anatomia futura.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

¿Hi ha alguna seguretat que aquest any no es censuraran les intervencions dels ciutadans interessats en l'assumpte, com va passar l'any passat? ¿Recordeu com va desaparèixer de sobte la pàgina del debat posterior a l'autòpsia quan s'hi van començar a acumular opinions contràries al tarannà crític d'un determinat mandarí?

el llibreter ha dit...

Si no hi ha insults pel mig, no veig cap raó per censurar res. Des del meu punt de vista, les discrepàncies són benvingudes.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Anatomia o autòpsia?

Una amiga meva diu que, vist el paisatge aclapadorament masclista de les Lletres, potser seria millor una vasectomia ("tot i que, tal vegada ja en són, d'estèrils" -afegeix).

Anònim ha dit...

Us convido a descobrir properament el meravellós món de les lletres catalanes de d'un altre punt de vista (marxista-lenninista)... Espero que us agradi.
Properament a: L'ESTEL VERMELL i les FULLES RUSSES.
Salut!

el llibreter ha dit...

Ara que literatura catalana és tan fèrtil? Merededeusenyor.

Marxista-leninista? Vessant materialisme dialèctic o la droga dura del comunisme científic?

Salutacions cordials.