dimarts, de setembre 25, 2007

Calendari

. dimarts, de setembre 25, 2007

Del 21 de setembre al 7 d’octubre, la Fira del llibre d’ocasió antic i modern. Del 3 al 5 d’octubre, el Liber. Del 10 al 14 d’octubre, la Fira del Llibre de Frankfurt. Del 21 al 25 de novembre, el Saló del Llibre de Barcelona. Els dies 6 i 7 d'octubre, la Fira del Llibre de Muntanya1. Els nolectors tenen motius per sentir-se amoïnats davant el previsible allau de missatges sobre les miraculoses propietats de la lectura. Els qui, en canvi, per l’ofici o per l’afició estem condemnats a seguir l’actualitat llibresca potser patirem greus problemes de saturació. Perquè, a banda de tots aquests esdeveniments, la rentrée catalana pren embranzida i ara ja sí abandona la timidesa dels primers dies de setembre per omplir les taules amb novetats i reedicions i activitats indefugibles com Fet a Mèxic, del 29 de setembre al 6 d'octubre.

Malgrat el risc d’acabar l’any amb sobredosi, no he pogut evitar la temptació de visitar la Fira del llibre d’ocasió. Enguany hi ha algunes absències notables al Passeig de Gràcia de Barcelona, com la Llibreria dels Àngels o París-València. Llibres del Mirall és de nou la llibreria que cal evitar si no s’ha pres la precaució de deixar els calés de plàstic a casa; és una mica cara, però la selecció de títols és molt bona. Entre primeres edicions, títols descatalogats i saldos, aquest és el resultat de la primera expedició:


Joan Vinyoli: El callat. Els llibres de l'Óssa menor, 1956.

Joseph Beuys: Euràsia. Fundació Joan Miró, 1990.

Jordi Coca: Mal de lluna. Edicions 62, 1988

Lewis Carroll: Alícia en terra de meravelles. Joventut, 1987.

Arnold I. Davidson: La aparición de la sexualidad. Alpha Decay, 2004.





1 Enric Faura ha proporcionat la informació sobre la Fira del Llibre de Muntanya als comentaris2.
2 Xavier Caballé ha proporcionat la URL correcta de la Fira del llibre de muntanya.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Déu ni do quines troballes. Fantàstic.

Mireu-vos: http://www.ulldepoll.wordpress.com (Crítica musical, literària, futbolística, política)

Tres actualitzacions al dia com a mínim.

Avui: exclusiva Ronaldinho, record de Platko i poema d'Ausoni.

efaura@xtec.cat ha dit...

També pots afegir els propers dies 5-6 d'octubre la sisena Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra que enguany es fa a L'Esquirol.
Imprescindible pels aficionats i professionals del llibre de muntanya i excursionisme.

el llibreter ha dit...

Gràcies Enric, ja he afegit la informació.

Salutacions cordials.

Júlia ha dit...

Força absències, moltes menys parades, això m'ha semblat.

Xavier Caballé ha dit...

Sí que hi ha menys parades i absències notables... però el que hi ha és força interessant.

Si us agrada el llibre antic, aleshores la parada de referència és la Llibreria Sanchez. He quedat bocabadat mentre mirava els seus prestatges.

Per cert, la web de la Fira del Llibre de Muntanya és http://www.firallibremuntanya.net/

el llibreter ha dit...

Sí, Júlia, la banda dreta mirant a muntanya m'ha semblat més curta que altres anys. També corre el rumor que la llibreria Canuda pot traspassar el local, després d'haver tancat la llibreria Cervantes del carrer tallers. El centre de les ciutats està pensat per a les botigues de roba.

Ahir et volia enllaçar, Xavier, però no podia accedir als teus blocs. De fet, volia imitar els teus apunts sobre el mercat de Sant Antoni, però no sóc precisament un geni de la fotografia i no tinc escàner ;-)

Salutacions cordials
Ara canvio l'enllaç, gràcies.

Xavier Caballé ha dit...

:)
Ahir Telefonica em va fer el regal de fer una migració de la meva ADSL... i em va deixar mig matí desconnectat.

És ben cert que cada vegada queden menys llibreries al centre de la ciutat. El negoci dels llibres no és prou rendible com per pagar els lloguers actuals :( No estava al corrent d'aquest rumor de la Canuda; una llàstima si es confirma, ja que hi he passat hores i hores al seu interior...

ea! ha dit...

i quin no sàpiga què fer el capdsetmana cap a Agramunt.

El PEN Català i l’Espai Guinovart d’Agramunt organitzen, els pròxims dies 28 i 29 de setembre, la I Trobada de poetes per la pau, que en aquesta primera edició es dedicarà a la memoria de la poeta i traductora Yael Langella.