dissabte, de gener 03, 2009

El primer llibre de l'any

. dissabte, de gener 03, 2009

El dia 31 vaig acabar de llegir Storytelling: la màquina de fabricar historias y formatear mentes, de Christian Salmon, per tal de repetir, el dia 1, el ritual de triar el primer llibre de l’any, lliure de lligams pendents. Com sempre, Vivaldi m’acompanyava —amb Farnace— en la decisió definitiva: Teatro proletario de cámara d’Osvaldo Lamborghini, La novela luminosa de Mario Levero, La tentación del fracaso de Julio Ramón Ribeyro eren els finalistes que m’havia reservat per a l'ocasió. La mirada anava de l’un a l’altre i no gosava decidir-me. Fins que un títol va començar a trucar insistent per participar també al ritual, un llibre admirable que feia molt de temps que havia llegit. Davant la promesa de lectures noves, creixia la curiositat de saber si aquest clàssic mantindria l’entusiasme que em va provocar anys enrere. El desig de dedicar-li un apunt, a més a més, em va persuadir: vaig obrir la porta a Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, el primer llibre de l’any.

10 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

Hola Llibreter! Això sí que és començar bé l'any! Que mai ens faltin les lectures!

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Bon any i bona lectura, Llibreter! Els Col·loquis em van provocar un considerable impacte, també, quan els vaig haver de llegir. Però no sé si atrevir-me amb una relectura, a vegades els anys ens porten decepcions... Ja ens explicaràs com ha anat la relectura.

subal ha dit...

M'interessa el que diu l'editor d'Storytelling. Vosté que em coneix els gustos... me'l recomana? Què em pot dir sobre La cena de los notables? El nom m'agrada...

Jesús M. Tibau ha dit...

un llibr eno poru conegut, fin si tot a Tortosa

L'Espolsada llibres ha dit...

Ja ens en faràs 5 cèntims! Bona entrada d'any i bones lectures.

el llibreter ha dit...

Aquest és el problema, Arlequí, que, de lectures, mai no en falten! I triar sol ser complicat. Però la consigna que corre arran de la crisi és que cal fer, dels problemes, oportunitats...

De moment, Ferran, la cosa va molt bé. Massa engrescadora i tot, diria.

Si no li sap greu, senyor Subal, mantindré el suspens d’Storytelling fins que publiqui l’apunt corresponent, que serà aviat. Sobre Constantino Bértolo, tinc el llibre a la pila de llibres pendents i, em sembla, encara trigaré un temps a abordar-lo.

Em sembla, Jesús, que és per culpa d’un malentès en la recepció del llibre; malgrat que Eulàlia Duran i altres investigadors l’han reivindicat com a obra literària, persisteix la idea que es tracta d’una obra historiogràfica d’àmbit local. La millor defensa és recordar que es tracta d’un llibre per gaudir-ne.

Potser més i tot, Espolsada.

Bon any i bones lectures!

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Caram sí que ha començat fort l'any, senyor llibreter! Jo espero amb deler que sigui demà per veure si els "títols subliminals" que he deixat caure per casa han sorgit efecte i me'ls regalen.

el llibreter ha dit...

Un comentari indiscret caçat a la conversa entre uns patges reials m'ha permès deduir que potser enguany també em rebré algun llibre, però fins a la tarda no ho podré saber...

salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Doncs jo no em puc queixar: un autor de casa, O Palazon, i un de fora, Saramago, a més a més d'un parell de CD's (hem de combatre la pirateria sigui com sigui), DÉU N'HI DO!!!!

el llibreter ha dit...

Doncs a mi m'han portat un llibre meravellós, per això li dedico tot un apunt. «Rei brossa» va ser com una premonició!

Salutacions cordials.