diumenge, de gener 02, 2011

Dia del Tirant 2011

. diumenge, de gener 02, 2011

La nova edició íntegra del Tirant lo Blanc a cura de Víctor Labrado em sembla un bon pretext per celebrar que el dia 2 de gener de 1460 el cavaller Joanot Martorell comencés a escriure una novel·la genial. En aquest cas, es tracta d’una edició sense notes i sense divisió en paràgrafs, de manera que la intervenció de Víctor Labrado consisteix a determinar i aplicar els criteris de la regularització ortogràfica, amb els testimonis més antics a la vista; una feina meritòria, sens dubte. Molts lectors prefereixen l’accés al text nu, la lectura contínua sense la interrupció constant de les notes sobre variants textuals o sobre dades culturals i literàries.


Per aquest motiu, em sembla un bon complement Joanot Martorell: Un cavaller sense fronteres, de Silvestre Vilaplana, que pren el relleu d’altres llibres publicats per l’editorial Bromera que tenen com a objectiu seduir els lectors i acostar-los al món tirantià. Silvestre Vilaplana ofereix un text accessible que dóna el to històric i cultural per accedir al Tirant lo blanc. Les il·lustracions, a més a més, envolten aquest to amb l'atmosfera adient perquè la imaginació assetgi la complexitat de la narració.


Dos títols recents que m'animen a convidar-vos a celebrar el Dia del Tirant.

6 comentaris:

Roser Caño Valls ha dit...

Llibreter, he tornat a vagarejar pel
teu blog. M'he afegit al Dia del Tirant 2011 a l'Antaviana. Està bé conèixer versions actualitzades d'un clàssic de la literatura catalana.
Bon diumenge del Tirant 2011 tinguis!

kweilan ha dit...

Bon dia del Tirant i bona any 2011!

Xavier Caballé ha dit...

Una petita correcció: el nom de l'autor del llibre sobre Joanot Martorell és Silvestre Vilaplana :) Aquest any, per cert, ha publicat també una molt bona novel·la relacionada amb la Bíblia valenciana: L'estany de foc

el llibreter ha dit...

Gràcies Arlequí. Una nova edició és també un bon pretext per capbussar-se a l’oceà tirantià.

Bon any, Kweilan! I bones lectures!

Gràcies Xavier, esmenat! I L’estany de foc, a la pila ;-)

Salutacions cordials.

Daniel Vidal ha dit...

Hola

Felicitats per la iniciativa, que he incorporat al meu blog "especialitzat" en "Dies de".

http://himajina.blogspot.com/2011/01/dia-del-tirant.html

Salutacions,

Daniel

el llibreter ha dit...

Moltes gràcies, Daniel. Ja he afegit el teu enllaç a l'apunt de l'endemà.

Salutacions cordials.