diumenge, de desembre 06, 2009

Pere Rodeja, Gran Mestre Llibreter

. diumenge, de desembre 06, 2009

Només he visitat la Llibreria Geli de Girona en dues ocasions. Coneixia la fama de Pere Rodeja com a Gran Mestre Llibreter, i la llibreria —la seva obra— em va deixar admirat: un paradís de llibres que s’acumulaven en un aparent desordre, seductor i aclaparador alhora; un lloc on guanyar hores i hores de lectura. En una ocasió vaig gaudir del privilegi d’accedir als magatzems amb un llibreter de la casa que m’explicava els detalls d’aquella exuberància aparentment inabastable. I si escric “aparentment” és perquè Pere Rodeja l’abastava gràcies a anys i anys d’ofici, de dedicació admirable.

Ara, però, permeteu-me que us convidi a visitar el testimoni dels qui el van conèixer:


6 comentaris:

kweilan ha dit...

He llegit aquests apunts per un gran llibreter. Bonic homenatge!

elsa (comercial de UDL) ha dit...

La primera librería que visite como comercial fue "LA GELI" llevaba en mi maleta las novedades de mi estreno en ATA(altea,taurus,alfaguara y aguilar) me habían dicho mis compañeros que el Pere recibía a partir de la 1.30h cuando la librería ya estaba cerrada para los clientes pero abierta para nosotros (sin prisas)
me presente y me quede en blanco. No supe explicarle la mitad de las novedades, para mi suerte el si sabía comprar, estrene en su librería mi primer bloc de pedidos y encima repasamos algunos libros del catálo de Taurus. Cuando nos despedimos me disculpe diciendole que era la primera librería que hacía y el me contestos "no te preocupes que los libreros te ayudaremos" desde este primer día lo he visitado casi cada semana, me ha ayudado siempre y nunca me dijo no. un peto PERE

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Sempre hi ha gent que fa el món més amable. Molt interessant el teu homenatge llibreter. També el teu, Elsa, m'ha agradat llegir-te, una abraçada.

Olga ha dit...

molt emotiu llibreter!!

enlacescatalunya ha dit...

Tu millor que ningú saps l’esforç que suposa mantenir un bloc amb informació rellevant i d’interès. Normalment la satisfacció personal per aquest treball és més que suficient. Però, de vegades, necessitaries que aquest esforç estigués recompensat econòmicament encara que només fos de forma simbòlica. No estem parlant de guanyar-se la vida amb els blogs, que també podria ser. Parlem d’aquests diners extres que et dónan una satisfacció especial ja que és aconseguit amb tot el teu esforç creador. Ja hi ha plans publicitaris que compleixen aquesta funció. Segur que els coneixes. El nostre pot complementar perfectament a qualsevol altre i oferir-te uns diners interessants que et permetrà un regal de tant en tant.

el llibreter ha dit...

Moltes gràcies Kweilan, Elsa —m’alegra que hagis volgut compartir el teu record—, Sílvia, Olga. Llibreters com Pere Rodeja són els que m'inspiren per millorar en l'ofici. Si no coneixeu la llibreria Geli, us voldria recomanar que passeu pel carrer Argenteria 18 quan visiteu Girona.

Benvolgut enlacescatalunya: no m’agrada la propaganda, aquest blog és amateur i no penso canviar.

Salutacions cordials